Ремонт на блокирал механизъм на чистачки Ситроен Джъмпер 3

 

Здравейте, в рамките на около седмица спряха да работят чистачките и стъклото на страничната врата. В първия момент си помислих, че е някакъв електрически проблем, но се оказа механичен.

За стъклото се бяха износили четките на моторчето, а чистачките се оказа, че не е измислен по-най-добрия начин детайла и пада дъждовна вода върху единия край на механизма и задвижващия мотор е наред. Естествено от сервиза, който ми обслужва колата започнаха да търсят и механизъм втора употреба, защото оригиналната е при Ситроен,  Пежо и Фиат са в рамките на 400-450 лв., но се оказа, че не може да се намери или искат 200 лв, което е доста скъпо, поне според мен за част втора употреба.

На снимката се вижда новата и старата част, като снимките са от двата края на чистачката:

DSC_1002    DSC_1007

Нещото което аз направих, е да потърся резервна част за механизъм на чистачки в интернет. Намерих няколко решения, от ебей, една полска фирма която ги произвежда и могат да ми изпратят накрайника, както и една българска фирма която се занимава изработка на тунинг елементи. Естествено най-лесно ми беше да се свържа с тях и да попитам за изработката, предложиха ми цена от 85 лв, което е значително по-евтино от частите от автоморгите и ми гарантира, че няма след няколко месеца пак да имам същия проблем, а също и качеството на материалите ще е значително по-добро.

 

Ето координатите на фирмата: +359 886 009 582 и адрес, където може да видите повече от актуалните им работи www.facebook.com/NsCustomParts

 

Пиша това, защото както винаги, се оказва, че не на местата където се предполага, че ще се намери скъпо решение е най-скъпо. Хората продаващи автомобили върнати за скрап трябва да се съобразяват малко повече, а и ако имате нещо, което искате да доработите по вашите автомобили да знаете, че има решение то да се изработи качествено.

 

 

DSC_1008 DSC_1004 DSC_1005 DSC_1003